שבת קודש שבת קודש נא לחגור הסינר וכעת לכבוד שבת שבת קודש

לקישורים נוספים...
אור רבינו

בס"ד
                             דגים

לכבוד שבת קדוש נהנה להכין דגים משובחים כמסורת עם קדושים , הדגים המתאימים למרשם זה הם נסיכת הנילוס , בורי , וקרבונה ,באם הבישול מיועד גם לילדים יש להעדיף את הנסיכה,

דרך אגב , כדאי לדעת במיוחד לאלו חובבי הדייג מביניכם : לא כל דג שהצלחנו לשלות מהמים הינו בחזקת כשר , יש לבדוק אם יש לו סנפירים , וקשקשת ,אם הינך מסופקת התקשרי נא לרב והוא יורה לך הוראת רב כיצד לאבחן את הדג,

החומרים :
דג נסיכה עבה ובהיר
4 גמבות אדומות
6 שיני שום קצוצות
1 חבילת כוזברה של חסלט

אופן ההכנה :
יש לפזר על הדג מלח בנדיבות , ולסחוט לפחות לימון שלם , וכחצי מים ולהניח כחצי שעה,
2} בינתיים פרסי עגבניות קלופות וכן פרוסות גמבה והניחי על להבה נמוכה להתחממות,
3} ערבבי בקערית כרבע כוס שמן עם מעט כורכום או לחילופין פפריקה אדומה ,מעט פלפל שחור , מלח , פפריקה דג , וצקי על מצע הירקות
4} קצצי הכוזברה והוסיפי אותה לסיר , שטפי הדג היטב , לחצי עליו לסחיטת הנוזלים , והכניסי אותו לסיר
5} הגביהי הלהבה עד לרתיחה והנמיכי ללהבה קטנה ,
6} לאחר כרבע שעה הוסיפי מים רותחים עד פחות מגובה  המצרכים בסיר והמשיכי לבשל עד למצב של מעט רוטב ודג עסיסי ,
7{יש להרים מידי פעם כף מנוזלי הסיר ולצקת אותם על גבי הדג,

האוכל דג ביום דג – ניצל מדייג {דין גהינם }
                       להגיד לכבוד שבת קדושה
                        כל עם ישועות טובות
  
הוספת תגובה

חשבון משתמש
שלום אורח/ת

התחבר | משתמש חדש
שבת קודש