שבת קודש שבת קודש סלט חציל פיקנטי שבת קודש

לקישורים נוספים...
אור רבינו

                    סלט חציל פיקנטי
המצרכים
2 חצילים
ראש שום
כוזברה
פלפל חריף לפי הטעם
רסק עגבניות
אופן ההכנה
1} להמליח כשעה במלח עברה 2 חצילים בקליפתם חתוכים לקוביות גדולות 4 ס"מ –על מנת שיצאו נוזלי החציל המרים {אם נפזר מלח דק , יסתום המלח את נקבוביות החציל , והמים המרים שבו לא יצאו בדיוק כמו בהכשרת בשר שאסור להמליח במלח דק היות שבמקום שהמלח יגרום ליציאת הדם , הוא יסתום הפתחים }
2} לשטוף החצילים במים , לסנן להספיג במגבת , ולטגן בשמן עמוק,
3} להכין בסיר נפרד מצע של עגבניות קלופות חתוכות גלגלי פלפל חרי, שום קלוף חתוך לחצאין כוזברה קצוצה 3 כפות רסק, וכחצי כוס מים + תיבול של :פלפל שחור , כמון פפריקה מתוקה וחריפה , מלח עבה,
4} כשהחומרים בסיר רותחים ,להוסיף את החציל המטוגן
5} לחכות לרתיחה נוספת , להנמיך הלהבה ,ולבשל כשעה מידי פעם לבדוק שלא יחרק,

                             טעים מאד גם כתוספת וגם כסלט !!


הוספת תגובה

חשבון משתמש
שלום אורח/ת

התחבר | משתמש חדש
שבת קודש