שבת קודש שבת קודש סדנת אוכל בוכרי אצל אוליבר רות שבת קודש

לקישורים נוספים...
אור רבינו
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

סדנת אוכל בוכרי אצל אוליבר רות

יום שישי ה- 6.12.2002

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

מתכון- אוש פילאו (פלוב)

 

 

חומרים:

 

2 ק"ג גזר חתוך לרצועות ארוכות ( ג'ולינים גדולים)

1 בצל גדול קצוץ לרצועות ( לא קצוץ קטן מידי)

     להלן "התבלינים"

חופן זרעי כמון                       

חופן פלפל שחור

מעט פלפל אדום חריף גרוס

1.8 ק"ג אורז

2.5 ק"ג בשר שריר ( לדעתי צריך נתח אחר) חתוך לקוביות 3*3 ס"מ

3 ראשי שום שלמים רחוצים לחתוך את הקצה העליון והתחתון שלהם.

1 קופסא  גרגירי חומוס

מלח

 

אופן ההכנה:

 

מטגנים את קוביות הבשר במחבת בשמן עמוק (כ- 2 ס"מ גובה שמן מפני תחתית

המחבת)

להעביר את חתיכות הבשר לסיר עם מעט שמן ולחרוך את הבשר

בסיר נפרד לטגן את רצועות הבצל, ולהוסיפו לסיר הבשר,

להוסיף את הגזר ולפזר מעל, להניח את ראשי השום השלמים במרחקים שווים

פחות או יותר מעל הגזר, מעל לפזר את קופסת גרגירי החומוס,

לפזר מעל חופן זרעי כמון, פלפל שחור, ומעט פלפל אדום חריף, מעל לשפוך

1/3 כוס מים בצורה מפוזרת.

את האורז מניחים בקערה גדולה עם כפית מלח ומים רותחים יש לדאוג

שהאורז יהיה מכוסה במים רותחים, לאחר השרייה של כ-15 דקות

לשטוף את האורז מספר פעמים במים קרים.

להוסיף את האורז לסיר עם הבשר והירקות ולשטח אותו לפזר מעל

שני חופני מלח נדיבים,

להרתיח מים ולשפוך מעל האורז (בעזרת כף על מנת שלא יוצרו "חורים" באורז)

עד לגובה של כ-2 ס"מ מעל האורז

עושים באורז ארובות כ-9 במספר בקוטר של 4 ס"מ מניחים להכל להתבשל

על אש חזקה בינונית, אין צורך לסגור את הסיר במכסה.

משך הבישול כשעה ויותר עפ"י הכמויות שבסיר.

טועמים את האורז כשהוא רך התבשיל מוכן.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

פלוב

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"ארובות" באורז

 

 

 

 

 

 

 

 

מתכון- גלופצ'י – ירקות ממולאים

 

חומרים:

 

1 כרוב בינוני

1 כוס אורז עגול שטוף היטב

6 עגבניות מנוקות מהפנים לצורך מילוי לשמור על המיץ והתוכן

15 פלפלים אדומים וירוקים מנוקים מהפנים לצורך מילוי

6 תפוחי אדמה גדולים חתוכים לאורכם ואח"כ לרבעים

6 גזרים חתוכים לרבעים

1 חתיכה בשר שריר (לדעתי נתח אחר) של כ-150 גר' חצויה לשני חלקים מחוברים

שמן לטיגון

2 ק"ג בשר כתף טחון

2 ק"ג בצל קצוץ

2 ביצים

מלח

"התבלינים"

1 בצל חתוך לרצועות

 

אופן ההכנה:

 

מניחים את הכרוב בסיר עם ומרתיחים עד שהעלים מתרככים ( לחתוך את ליבת הכרוב כדי שיהיה קל לפרק את העלים)

בקערה גדולה לערבב את הבשר הטחון, הבצל, אורז, 2 כפות זרעי כמון, 2 כפות פלפל שחור, וכפית של פלפל אדום. לערבב לתערובת אחידה להוסיף 2 ביצים ולערבב שוב להוסיף לתערובת בערך בין 1/3 ל-1/2 כוס שמן רגיל.

להרתיח את הפלפלים הנקיים במים שהרתחנו את הכרוב , משך ריכוך הפלפלים כ-6-7 דקות ,למלא את הירקות בתערובת הבשר , מהבשר שנותר להכין כדורים

בגודל של כדור טניס.

בסיר גדול לשים שמן בגובה של 1 ס"מ מפני תחתית הסיר לטגן את חתיכת הבשר

להוסיף רצועות של בצל ולטגן , להוסיף את מיץ העגבניות והתוך ששמרנו

לסדר בתחתית הסיר את תפוחי האדמה והגזרים, ומעל להניח את הממולאים

לפי הסדר הבא: פלפלים, מעליהם כרוב מעליהם עגבניות ממולאות ומעל כדורי בשר

לפזר מעל חופן מלח וזרעי כמון , לשפוך מעל כוס מים ולבשל עד שמוכן.

 

 

 

בישול הכרוב לריכוך

ריכוך הפלפלים

מילוי הפלפלים

 

 

 

 

 

 

 

 

 

מילוי הכרוב

 

עגבניות ממולאות

 

ירקות ממולאים וכדורי בשר

 

 

 

 

 

ממולאים בסיר לפי הסדר

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

מתכון – הכנת בצק למנטו , פלמני , וגוש גידז'ה = סמסה

 

 

 

חומרים:

 

2 ק"ג קמח רגיל

2 ביצים

סה"כ cc 850 מים שבהם

המסנו שתי כפיות מלח

cc 550 מים אליהם הוספנו 2 כפיות מלח

cc 300 מים ללא מלח

מעט שמן

מקל של מטאטא

 

אופן ההכנה:

 

 

מוסיפים לקמח את 2 הביצים והמים , לשים עד שמתקבל בצק גמיש וקשה.

נותנים לבצק לנוח 5 דקות.

לאחר המנוחה ממשיכים ללוש בעזרת האגרופים.

מחלקים את הבצק ל -5 כדורים שווים ומורחים אותם בשמן.

לקחת כדור אחד ולפזר מעט קמח משני הצדדים ולרדד בעזרת מקל של מטאטא , לאט לאט זה נפתח לבצק בקוטר של פיצה גדולה מקפלים את הבצק שיכבה על שיכבה עד שמתקבל מלבן שרוחבו כ- 15 ס"מ חותכים לריבועים.

הריבועים משמשים למנטו לגוש גידז'ה .

לפלמני קורצים עיגולים בעזרת מיקד.

 

 


                                                                

10 ס"מ

 

                          

15 ס"מ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

רידוד הבצק בעזרת מקל מטאטא

 

 

 

 

 

 

 

מקפלים את הבצק שיכבה על שיכבה עד שמתקבל מלבן שרוחבו כ- 15 ס"מ חותכים לריבועים.

הריבועים משמשים למנטו לגוש גידז'ה .

 

 

 

 

 

 

 

מתכון- מנטו

 

חומרים:

 

2 ק"ג בשר כתף טחון

1.3 ק"ג בצל קצוץ

" התבלינים "

מלח

1/4 כוס שמן

 

 

אופן ההכנה:

 

מערבבים את כל החומרים בקערה גדולה,

לוקחים ריבועי בצק, מניחים את הבשר במרכז הריבוע סוגרים כל 2 קצוות

כך שמתקבלת מעין צורה של נעל מורחים כל מנטו בשמן ושמים בסיר אידוי,

מאדים בערך 45-55 דקות מרגע שרותחים המים.

 

הערה : - מלית הבשר הזה משמשת גם להכנת הסמסה.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

קיפול המנטו 1

 

 

קיפול המנטו 2

 

 

 

 

 

 

התוצאה הסופית

 

 

מנטו מסודרים בסיר אידוי

 

 

 

מנטו מוכן לאכילה

 

 

 

 

 

 

מתכון לגוש גידז'ה – סמסה

 

 

 

לוקחים ריבועי בצק  גדולים יותר מעלה של המנטו ( בערך 15*15 ס"מ)

מניחים מתערובת הבשר

מקפלים כמו מעטפה ( בכל כיסון יש בערך 75 גרם בשר)

בכלי טורפים ביצה, מורחים כל סמסה בביצה ומפזרים מעל שומשום

 

הערה: - פני השטח עם הקיפול יהיו כלפי מטה החלק אותו מושחים בביצה

הוא החלק החלק.

 

ניתן גם לקרוץ עיגולים גדולים עם מיקד גדול, למלא בבשר ולהכין מעין אוזן המן גדולה.

 

מחממים תנור ל-180-200 מעלות , אופים עד שהבצק משחים והופך לנוקשה ופריך.

 

סמסה בשלבי הכנה

סמסה אפויה

 

 

 

 

 

 

מתכון – פלמני

 

 

חומרים :

 

700 גר' בצל קצוץ

1.850 ק"ג בשר כתף

1/4 כוס שמן

2 כפות מלח

" התבלינים "

 

אופן ההכנה:

 

בקערה מערבבים את הבצל עם המלח ולשים אותו מעט.

מוסיפים את יתר החומרים ומערבבים היטב עד שמתקבלת תערובת אחידה.

 

קורצים עיגולי בצק קטנים מניחים מהתערובת ומקפלים.

מטגנים במחבת עם שמן עד להזהבה.

 

קורצים עיגולים וממלאים

מקפלים

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

מטגנים...

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

חשבון משתמש
שלום אורח/ת

התחבר | משתמש חדש
שבת קודש