שבת קודש שבת קודש הפרשת חלה של רות שבת קודש

לקישורים נוספים...
אור רבינו
 

בס"ד                               
החלה אשר תפרישוה מעיסותיכם , וה' ישים ברכה בבתיכם "
       *
מצוות עשה מן התורה להפריש חלה מהעיסה וליתנה לכהן שנאמר "ראשית עריסותיכם חלה תרימו תרומה" {במדבר טו} וגם בזמנינו נוהגת מצוות חלה מדברי חכמים ואינה ניתנת לכהן , ובחו"ל נוהגת מצות הפרשת חלה מדברי חכמים , כדי שלא תשכח תורה מישראל,
נהגו הנשים להקפיד לערוך עיסה בשיעור חלה בערבי שבתות וחגים ומנהג קדמון הוא , ויש לנשים ובפט להן להמשיך ולהקפיד בזה גם בזמנינו,
הפרשת חלה מגינה ושומרת על האישה ועל כל בני ביתה מכל גזרות קשות ורעות , ומגינה עליה בעת לדיתה , מצוות חלה מוטלת לכתחילה על האישה , ונכון שגם האיש ישתדל פעם אחת להפריש בעצמו ,ודבר בעיתו מה טוב להוסיף זכות על זכיותיו קודם יום הכיפורים,

ניפוי הקמח בנפת משי בלבד {נפה צפופה מאוד }, בעת הניפוי להתחבר בשיחה עם בורא העולם זוהי שעת רחמים ושעת רצון, להתפלל ראשית ותמיד על כלל עם ישראל, לחזרה בתשובה , לרפואה ולגאולה , הכנת העיסה לפי המתכון -טוב לומר מזמור קכ"א {יום שבת} בתהילים לקבלת עזרה משמיים ,
יש לזכור **** חמש : חם , מלח שמן , מרחיקים מהשמרים {מדכא את תפיחת השמרים"}

שעת הלישה הינה שעת רצון ורחמים גדולה מאוד בשמיים , יש להתפלל ולהרבות בתחנונים לבורא עולם , ממש להתקשר עמו ולהשתפך בפניו , לזכור שמצוות הפרשת חלה הינה סגולה בדוקה ללידה קלה, לבריאות, לשלום בית , לזיווג, לזרע של קיימא , לפרנסה טובה וכל משאלות הלב ,
בגמר הלישה לכסות את הבצק בשקית ניילון ולהצמיד מעל קופסת גפרורים כשצד הגופרית כלפי הבצק {גורם להתפחה מהירה מאוד} להניח את הבצק בצד לתפיחה ,
לומר :החלות לכבוד שבת קודש , יהי רצון שיהיו כטעם המן , כטעם גן עדן ,

מראה גן העדן וריח גן עדן ,

לאחר להדליק נר לצדיק, לפי מנהג אבותינו מדליקים נרות לצדיקים , לישועה ולהצלחה , כשמדליקים את הנר מומלץ לומר: הריני מדליקה נר זה לכבוד הצדיק... {לומר את שם הצדיק} ויהי רצו שבזכות הדלקת הנר תתקבל תפילתי {לפרט את הבקשה} וזכותו תגן עלינו ועל כל עם ישראל,
טוב לשים צדקה {לנענע קופה }לבקש משאלת לב,

               ההפרשת מתבצעת לפי הסדר הבא:
              1} נטילת ידיים ללא ברכה
2} נר לצדיק
3} צדקה
4} ברכה תברך : ברוך אתה ה' אלוהינו מלך העולם אשר קדשנו במצוותיו וציוונו להפריש חלה תרומה,
5} נטילת החלה וקריאת שם לאחר הברכה תקח חתיכה בשיעור כל שהוא ותאמר "הרי זו חלה"
6} "שריפת החלה לאחר ההפרשה יש לשרוף את החלה המופרשת ואפשר לשורפה על להבתהגז {ויש להזהר מלשורפה תחת סיר הנמצא על הגז},

תחום ההפרשה מנהג טוב שהאישה תאמר את פרקי התהילים : כ"ה , ל"ד

לאחר ההפרשה וקריאת התפילה תטול את החלק המופרש , ותשרוף אותו באש או בלהבת הגז, חלה מצוותה בשריפה , אם אין אפשרות לשרוף את החלה , יכולה האישה לקוברה , ואם אין אפשרות לקבור, תניח את החלה כמה ימים עד שלא תהיה ראויה יותר, אך אין לשים את החלה באשפה שזה דרך בזיון , ואסור לבזות תרומה, {לוקט מספר קצירת השדה על הלכות חלה ותרומות מאת הרב שניאור שלליט"א}לאחר האפיה מיד עם הוצאת החלות ודברי המאפה מהתנור יש להניח את החלות ע"ג מגבת מטבח ולפזר לשמור על חומן , כמו כן ניתן גם להכניס את החלות , לתוך ציפית ולכסות במגבות , לאחר כ-20 דקות כאשר החלות כבר קרות להכנס ניילון לקשור ולהעביר למקפיא,
*בשבת שלאחר חג הפסח טוב להכין חלה בצורת מפתח {שער גאולה , שער הפרנסה ...}
*לכבוד חג השבועות טוב להכין חלה בצורת 7 שלבים , כנגד שבעה רקיעים ,
אמר רבי יוחנן : למה נסמכה פרשת חלה לפרשת עבודת אלילים , לומר לך שכל המקיים מצות חלה כאילו ביטל עבודת אלילים {ויקרא פרק ט"ו}

אין עוד מלבדו!!!!

אם ברצונך להזמין שיעור ניתן להתקשר לטל' נייד ענת 058-475509

אנא אחים ואחיות יקרים ! השפיעו וידידכם , להתחזק בשמירתהשבת כי בידינו להחיש את הגאולה השלימה, ולזכות לגילוי משיח צדקנו ולראות בבנין בית מקדשנו ותפארתנו ולתחיית המתים , אמן

         להקמא שכינתא מעפרא למען ה' יתברך
    


כל עם בית ישראל ישועות טובות חזרה תשובה אמיתית 

    הקדוש ברוך הוא אנחנו אוהבים אותך
                      


בס"ד      
                       סגולות הפרשת חלה המשך

                השראת    השכינה      בביתך 
         
                  תחינה לאמירה לאחר הפרשת חלה  
  יהי רצון מלפניך ד' אלהינו ואלהי אבותינו שהמצווה של הפרשת חלה תחשוב כאילו קימתיה בכל פרטיה ודיקדוקיה , ותחשוב הרמת החלה שאני מרימה , כמה הקרבן שהוקרב על המזבח שנתקבל ברצון, וכמו שלפנים היתה החלה נתונה לכהן והיתה זו לכפרת עוונות , כך תהיה לכפרה לעוונותי ואז אהיה כאילו נולדתי מחדש נקיה מחטא ועוון ואוכל לקיים מצוות שבת קודש והימים הטובים עם בעלי {וילדינו}להיות נזונים מקדושת הימים האלה , ומהשפעתה של מצות חלה יהיו ילדינו נזונים תמיד מידיו של הקב"ה ברוב רחמיו וחסדיו , רוב אהבה , ושתתקבל מצות חלה כאילו נתתי מעשר , וכשם שהנני מקיימת מצות חלה בכל לב , כך יתעוררו רחמיו של הקב"ה לשומרני מצער וממכאובים כל הימים, וכן יהי רצון שיבנה בית המקדש במהרה בימינו , אמן

                      תפילה על הגאולה
                  *****************************
יהי רצון רבש"ע שתרחם על כל איש ואישה , קטן או גדול , יחיד או רבינו מעמך ישראל, אשר הם שרויים בצער , ברכם מברכותיך , החזירכם בתשובה שלימה ותגאלנו גאולה שלימה למען שמך ,כמו שכתוב :"והיה ה' למלך על כל הארץ , ביום ההוא יהיה ה' אחד ושמו אחד "
ולאחר מכן טוב לומר את מזמורי התהילים :כה' ,ל"ד.

                 מתכונים לחלות טעימות ומוצלחות 
           
        זכרי לעשות הפרשת חלה בשמחה וכן להרחיק השמרים מהמלח
אופן ההכנה
ו}מנפים את הקמח ומפזרים את המלח מסביב לדופן הקערה,
2}ממיסים את השמרים במים פושרים עם מעט סוכר וקמח,
3}יוצרים במרכז קערת הקמח כעין גומא,
4}מוסיפים את השמרים לקמח ובוחשים עם חלק מהקמח ומוספים תוך כדי בחישה סוכר,
5}לשים היטב וביסודיות עד שהבצק נעשה גמיש וכמעט אינו דביק בידיים מקומחות,
6}משמנים את כדור הבצק במעט שמן , מניחים בקערה ומכסים בשקית ניילון ומניחים למשך כשעה לתפיחה עד להכפלת הנפח , הנפח ,{בחורף , לזירוז ההתפחה , ניתן להניח מעל שקית הניילון קופסא גפרורים כשחלק הגופרית לכיוון הבצק וזה יגרום להתפחה מהירה מאוד },
7}לשים שוב את הבצק לישה קצרה ומפרישים חלה כסדר הנ"ל ואח"כ שוטפים ידיים,
8}מחלקים את הבצק ל- 12 חלקים שווים , קולעים חלות ומתפיחים אותם עוד 15 דקות , אופים בחום בינוני עד שהחלות מקבלות גוון חום

*חלות מיוחדת לשבת קודש *                     *חלה מתוקה *
  2,5 ק"ג קמח                               2,5  ק"ג קמח
100 ג'ר שמרים רגילים                        100 גר' שמרים
או 4 כפות שמרים יבשים                       5-4 כוסות מים פושרים
5-4 כוסות פושרים                           5-6 מים פושרים
חצי כוס סוכר                                כוס חצי סוכר
1 כוס שמן                                   1 כוס שמן
2 כפות מלח                                  2 כפות מלח
למריחה על החלות                             למריחה על החלות
ביצה טרופה ו 3 כפות שמן זית                 ביצה טרופה ו - 3  כפות
שומשום / פרג                                מיץ לימון . שומשום /פרג

לברכה והצלחה ישועות ונחמות , חזרה תשובה וקירוב הגאולה אמן כן יהי רצון
הצלחה :רונן אליהו בן לבנה , ברוך בן פלורה , משה בן חנה ,כל עם ישראל ישועות טובות
רפואה:ליאת אורנה בת חנה, הרצל בן בתיה ,פאני בת שולה פנינה, שושנה ישועה בת זלפה , יעל בת זלפה , לבנה בת רונה , תומר בן דליה , כל עם ישראל ישועות טובות,
                                                          
       *  הקדוש  ברוך  הוא אוהבים  אותך *

      


החומרים הדרושים:

1 ק"ג קמח

1 שימרית+משפר אפייה

2 כפות סוכר

1/2 כוס שמן

כף מלח

1/2 2 כוסות מים פושרים

כף אניס- למי שאוהב

ביצה

שומשום





אופן ההכנה :

שופכים את הקמח בקערה גדולה.

יוצרים גומה באמצע ומוסיפים

את השמרים+הסוכר+השמן.

את המלח מפזרים במקום רחוק

מהשמרים.

מערבבים את כל החומרים

ומוסיפים בהדרגה את המים,

עד לקבלת בצק אחיד.

לשים את הבצק כחמש דקות

ומניחים לתפיחה- כשעה.

(כדאי לכסות את הבצק בשקית.)

את הבצק התפוח לשים בשנית,

כחמש דקות נוספות.

יוצרים את הלחמים , מורחים בביצהומפזרים שומשום.

מתפיחים כעשרים דקות נוספות-ללא כיסוי הפעם.

לאחר עשרים דקות , מכניסים

לתנור בחום בינוני 180 מעלות.


בתאבון


 

 

 

1 קילוגרם קמח
1 חבילה שמרים טריים
1 יחידה אבקת אפיה
1/2 כוס סוכר
150 גרם מרגרינה
3 יחידות ביצה
3 כוסות מים
לפי הטעם שומשום, או פרג לקישוט
1 כף מלח  

הנכהה ןפוא
   1. מכינים בצק מכל החומרים (חוץ מביצה אחת שתשמש להברשת הבצק טרם האפייה), ומניחים לתפיחה במשך כשעה כשהכלי מכוסה ובמקום חמים.

2. לאחר כשעה מחלקים את הבצק לשישה חלקים ומכינים מעין צמה מכל 3 חלקים.

3. מניחים שוב להתפחה בתבנית האפייה במקום חמים למשך כשעה ורבע.

4. לאחר התפיחה השנייה מברישים בביצה ומפזרים שומשום או פרג.

5. אופים בתנור שחומם מראש בטמפ' של 160 מעלות במשך 45 דקות, או עד מתקבל גוון חום זהוב.

טיפים -
1. לאחר שמוציאים מהתנור רצוי לעטוף את הלחם מייד במגבת נקייה ע"מ שיקבל את הפריכות המתאימה .

2. האפייה בוצעה בתנור טורבו לכן באפייה רגילה יכול להיות שצריך להאריך את זמן האפייה.



 


 ..

אמר רבנו נחמן"הלא מי שנוגע בי באצבע הקטנה מה גדולה מעלתו לעד ולנצח נצחים!!!!"
ה' יתברך תמיד טוב!




1 ק"ג קמח
כף מלח
3 כפות סוכר
2 כפות שמרים מפוררים (או שקית שימרית)
כרבע כוס שמן
מים פושרים

* בתחתית קערה שמים כף מלח
* מעל המלח מנפים את הקמח (כ 3/4 ק"ג, ואת הרבע הנותרים משאירים ללישה  בהמשך..)
* מוסיפים את הסוכר ואת השמרים
* מערבבים מלמעלה את הקמח עם השמרים והסוכר (שהמלח בתחתית הקערה לא יגע בשמרים)
* שופכים תוך כדי לישה את המים הפושרים, עד שאין גושים, לאט לאט, בכיףףף
כמה מים? לפי התחושה...עד שהבצק נעשה חלק ורך.
* מוסיפים את השמן וממשיכים ללוש.
* את הקמח הנותר מפזרים על השיש ומעבירים אליו את הבצק (מוציאים מן הקערה לשיש).
* ממשיכים ללוש את הבצק על השיש עד שהוא נעשה חלק ורך, אם הבצק דביק מוסיפים עוד קמח, וטוב ללוש את הבצק זמן מה בלי למהר, וזמן הלישה ידוע כעת רצון, אז נצלי זמן זה לתפילה לשם יתברך...
* מחזירים את הבצק לקערה, ומכסים היטב בניילון. מחכים את שיתפח ויכפיל את עצמו.
* כאשר תפח "מורידים אותו" ע"י נגיעות ומכווצים אותו בחזרה...
* מכסים שוב ונותנים לו לתפוח שנית.
* כשתפח מוציאים, קולעים צמות (מכמות זו ניתן לקלוע 4 חלות בגודל בינוני, חמודות ומתוקות..)
* חשוב תכף אחרי הקליעה לשים בתבנית, ולא להשאיר על השיש ולהעבירם אח"כ כי זה מוריד התפיחה.
* מכינים ציפוי: חלמון של ביצה + מעט שמן + חצי כפית סוכר, מעבבים ומורחים על החלות החמודות ומפזרים שומשום.
* מכניסים לתנור בחום של 180, (רצוי לחמם מראש) עד שהחלות משחימות (למשך כ30-35 דקות).
* תכף שמוציאים מהתנור רצוי להוציא החלות מהמגש החם ולתת להם להתקרר ללא כיסוי (ובכדי לשמור על הטריות, מכסים רק אחרי שהתקררו).

בהצלחה ובהנאה, ושבת של שלום!!


הוספת תגובה

חשבון משתמש
שלום אורח/ת

התחבר | משתמש חדש
שבת קודש